• Tel:+40-248.222.249
  • contact@autopalermo.ro
  • Str.Depozitelor Nr.23 Pitești-Argeș

STELVIO QUADRIFOGLIO

SIMBOLUL UNUI CARACTER REMARCABIL

Începând cu 1923, emblema Quadrifoglio este purtată de cele mai încântătoare modele Alfa Romeo. Creată de legendarul pilot Ugo Sivocci, câștigător al raliului Targa Florio, insigna trifoiului cu patru foi rezista până în zilele noastre ca o garanție a excelenței și pasiunii italiene pentru performanță. Cele mai sportive modele ale brandului Alfa Romeo au purtat sigla Quadrifoglio de-a lungul anilor, iar Stelvio, primul SUV Alfa Romeo, nu face excepție. Creat pentru a fi cel mai bun din clasa sa, Stelvio Quadrifoglio excelează la capitolul putere, performanță dinamică și manevrabilitate, concretizând astfel “La Meccanica delle Emozioni” în cea mai pură formă a sa.

INGINERIE ELEVATĂ

Noul Stelvio Quadrifoglio folosește materiale ultra-ușoare și ultra-rezistente, tehnologii unice în clasa sa, iar puterea demnă de un super car și manevrabilitatea de top se traduc într-un dinamism neprețuit.
Acesta este spiritul Alfa Romeo in forma sa cea mai pura.

PERFECT SCULPAT

Stelvio Quadrifoglio continuă revenirea spectaculoasă a mărcii și vine cu o moștenire uriașa. De la celebra grilă frontală trilob și până la profilul muscular, versiunea de performanță a primului SUV Alfa Romeo simbolizează abordarea italiană unică în ceea ce privește designul. Perfect proporționat, ușor de remarcat prin stil și creat să ofere o plăcere a condusului fără pereche.

UIMITOR DE LA PRIMA VEDERE

De la prizele de aer de pe capotă până la pasajele roților proeminente, de la jantele de 20 inch din aliaj până la evacuarea dezvoltată special pentru un sunet intens, plin de adrenalină: aspectul noului Stelvio Quadrifoglio este agresiv, frapant și inconfundabil la prima vedere. Obsesia pentru echilibru se reflecta în liniile definitorii musculare, care îmbină perfect stilul și dinamismul.

PARTICULARITĂȚI UNICE QUADRIFOGLIO

Stelvio Quadrifoglio oferă o poziție unică la volan: înaltă dar în același timp sportivă. Într-un habitaclu caracterizat de un design minimalist, dar sofisticat când vine vorba de detalii, cel de la volan este mereu în centrul experienței de condus. Tot la interior, acolo unde performanțele excelente se întâlnesc cu confortul absolut, cele mai puternice emoții din timpul condusului se îmbină cu libertatea de mișcare. Detalii precum butonul roșu de pornire a motorului și padelele din aluminiu amplasate pe volan vestesc performanțele încântătoare ce urmează să fie declanșate.

INOVAȚIE EXCLUSIVĂ ALFA ROMEO

Sistemul Alfa Chassis Domain Control (CDC) coordonează toate celelalte sisteme active, precum Alfa DNA Pro, Alfa Active Suspension, Alfa Alfa Active Torque Vectoring și Alfa Integrated Brake System (IBS). Împreună cu sistemul de tracțiune integrala Q4, motorul de 2.9-litri bi-turbo V6 de 510 CP amplifică emoțiile la volan în timp ce Alfa Active Torque Vectoring îmbunătățește tracțiunea în prima faza a accelerației, reducând astfel sub virarea și supra virarea. Suspensia Alfa Link, platforma ușoară și distribuția perfect egala (50/50) a maselor între cele două punți garantează un dinamism extraordinar.

ÎNCREDEREA VINE DIN CONTROL

Toate sistemele de siguranță și funcțiile active care influențează comportamentul pe șosea oferit de Stelvio Quadrifoglio sunt coordonate în timp real de unitatea de control Alfa Chassis Domain Control (CDC). Începând cu Alfa DNA Pro și terminând cu Alfa Active Suspension, Alfa Alfa Active Torque Vectoring și Alfa Integrated Brake System (IBS), toate funcțiile sunt sincronizate armonios pentru ca cel de la volan să simtă flerul inconfundabil Alfa Romeo și o plăcere a condusului fără egal.

INTEGRATED BRAKE SYSTEM

IBS sau Integrated Brake System este o unitate electro-mecanică care combină funcțiile sistemului de control al stabilității cu cele ale sistemului de frânare. Pe lângă optimizarea masei noului Stelvio Quadrifoglio, sistemul IBS oferă un răspuns instantaneu extrem de precis la apăsarea pedalei de frână. Mai mult, la intervenția sistemului ABS, vibrația specifică a pedalei de frână este redusă cu ajutorul sistemului de control al stabilității.

MOTOR

Stelvio Quadrifoglio se află în fruntea clasei sale în materie de performanțe. Principalul responsabil pentru aceasta este motorul Bi-turbo de 2,9 litri V6 510 CP, realizat din aluminiu, asistat de sistemul de tracțiune integrală Q4. În această configurație, accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde.

Stelvio Quadrifoglio îmbină cu succes performanțele extraordinare și eficiența de top grație sistemului Alfa Cylinders Efficient Management (CEM) care permite motorului V6 bi-turbo de 2,9 litri să dezactiveze trei cilindri. Mai mult, sistemul Start&Stop de ultima generație contribuie cu reducerea consumului de combustibil în traficul urban.

TRANSMISIE

Sportivitatea noului Stelvio Quadrifoglio este exprimată cel mai clar de transmisia automată cu 8 rapoarte ZF, care în modul RACE are nevoie de doar 150 de milisecunde pentru a schimba treptele de viteză. Transmisia poate fi controlată cu ajutorul schimbătorului poziționat pe tunelul median sau prin intermediul padelelor amplasate pe lateralele volanului. Viteza de schimbare a treptelor variază în funcție de modul de rulare selectat – fulgerătoare în modul RACE sau axată pe confort și eficiență în modul ADVANCED EFFICIENCY.

SUSPENSIE ACTIVĂ ALFA LINK

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio este dotat cu suspensia activă Alfa Link: un sistem activ care oferă control deplin asupra setărilor suspensiei. Cele trei moduri disponibile – SOFT, MEDIUM si HARD – permit setarea gradului de rigiditate a suspensiei cu ajutorul unei simple atingeri, prin intermediul controlerului DNA.

ALFA ACTIVE TORQUE VECTORING

Stelvio Quadrifoglio dispune de sistemul Alfa Active Torque Vectoring, o soluție inovatoare care asigură distribuția optimă a cuplului către roțile spate prin intermediul ambreiajelor controlate electronic. Chiar și la viteze superioare, în timpul virajelor și pe orice tip de suprafață, rezultatul livrat este performanța optimă în timpul condusului.

SELECTOR ALFA DNA PRO

Alfa DNA Pro adaptează instantaneu comportamentul noului Stelvio Quadrifoglio în funcție de modul de rulare selectat:

 

RACE – Dezactivează sistemele de control al tracțiunii și stabilității, amplifică zgomotul evacuării și crește performanța pentru un stil de condus sportiv pe circuit.

 

DYNAMIC – Pe lângă răspunsul mai prompt al accelerației, acest mod crește viteza de schimbare a treptelor și modifică reacțiile suspensiei pentru un comportament sportiv pe orice tip de șosea.

 

NATURAL – Livrarea cuplului și răspunsul suspensiei sunt calibrate pentru confort optim: echilibrul perfect pentru condusul cotidian.

 

ADVANCED EFFICIENCY – Acest mod îmbunătățește eficiența oferind un consum redus de combustibil: cel mai potrivit mod de rulare pe suprafețe cu aderență scăzută.

SUPLEȚE

Soluțiile unice de reducere a greutății și raportul extraordinar putere/greutate oferite de Stelvio Quadrifoglio sunt garantate de folosirea atentă a unor materiale speciale. Caroseria din oțel ultra-rezistent împreună cu aluminiul folosit la construcția aripilor laterale, portierelor, suspensiei și motorului oferă robustețe dar în același timp contribuie la suplețea noului Stelvio Quadrifoglio. Împreună cu cardanul din fibră de carbon, acestea reprezinta un exemplu eficient de soluții inovatoare pentru reducerea greutății.